• Nástup do školy

          • Základná škola s materskou školou Jurské

             

            Na základe Rozhodnutia ministra školstva č. 2021/10079"1-A1810 z 5.2.2021 a v súlade s uznesením vlády SR č.77 a 78 z 5.2. 2021 a taktiež v súlade s vyhláškami ÚVZ SR a COVID AUTOMATOM  vydávame tento

             

            OZNAM

            že  VYUČOVANIE v našej ZŠ s MŠ sa začne dňa 08.februára 2021 v normálnom vyučovacom čase 7.30 hod.

             

            Podmienky vstupu:

            Do školy prídu všetci, ktorí nemali  posledných 14 dní vo svojej rodine a bezprostrednom okolí nikoho s pozitívnym výsledkom testu na COVID  19 a ani jeho mutácie. Zamestnanci a zákonní zástupcovia žiaka donesú k nahliadnutiu negatívny výsledok testu nie staršieho ako 7 dní a vypíšu čestné vyhlásenie.

            Pri nesplnení podmienok platí pre každého podľa uznesenia vlády 77 z 5.2. a vyhlášky ÚVZ SR č.47

            ZÁKAZ  VSTUPU  do priestorov školy a školského dvora.

            Tešíme sa na Vás o 7.15.hod                    riad. Mgr.Anna Tkačiková

          • Oznam

          • Prvý polrok

            Dnes je posledný pracovný deň v januári, takže končí prvý polrok šk.r. 2020/2021. Všetci zamestnanci pozdravujú žiakov a oznamujeme, že "Výpis " za prvý polrok dostanete hneď po nástupe do školy.

            Veríme, že sa všetci učíte, opakujete a tešíte na nástup do školy. Nezabudnite, že všetky úlohy, ktoré robíte doma budeme hodnotiť a po príchode budú najaktívnejší ohodnotení.

            Mgr. Anna Tkačiková

          • KOZMO a jeho dobrodružstvá

          • V dňoch 8. -11. 10 2020 sa naši  pedagogickí zamestnanci ZŠ s MŠ zúčastnili školenia preventívneho programu ,,Kozmo a jeho dobrodružstvá". Tento program je zameraný, aby deti boli k sebe tolerantné, aby vedeli prijímať inakosť, aby nevyčleňovali iné deti a  učí,  ako hovoriť a pracovať s deťmi o témach násilia a šikany zážitkovou formou.  Kozmo je kamarát detí, rodičov, vychovávateľov, učiteľov, jednoducho všetkých nás, ktorí sa môžeme podieľať na tom, aby bol svet lepším a bezpečnejším miestom pre všetkých, a teda aj pre naše deti.

          • Návšteva Mikuláša

          • Tak ako každý rok, dňa 4.12. 2020 prišiel deti navštíviť  do školy Mikuláš. Pre všetky deti si priniesol vrece plné sladkostí. Deti sa na príchod Mikuláša zodpovedne pripravili – nacvičili si básničky a pesničky. Mikuláš navštívil každú triedu a deti sa  s ním mohli odfotiť a položiť mu pár zvedavých otázok. Tento deň sa školou a  škôlkou rozliehalo veľa detského smiechu a radosti.

          • Pečenie medovníkov a vianočných oblátok

          • Vianoce bez medovníkov a oblátok si nevieme ani predstaviť. Rozvoňajú nám domov a spríjemnia najkrajšie sviatky v roku. Ani my sme nijako „neotáľali“ - dňa 4. a 7. decembra sme si spoločne upiekli vianočné medovníky a oblátky. Išlo nám to „od ruky“ a ako dobre chutili ....

          • Deň plodov jesene

          • Pred prázdninami sme sa ešte stihli porozprávať o zdravej výžive a o plodoch jesene. Naše šikovné ruky sa nenudili, pretože sme si niečo chutné pripravili, či už šalát, koláč alebo zdravú jablkovú výživu. Náš deň jabĺk

          • Divadielko Hoki Poki

          • Do galérie Divadielko Hoki Poki boli pridané fotografie.

            Dňa 21.09.2020 nás v MŠ navštívilo divadielko Hoki Poki s názvom Clebík.Príbeh hovorí o zrodení chleba a jeho dlhej ceste na náš stôl. Edukatívnym a pritom zábavným spôsobom opisuje jeho cestu od semienka zasadeného do zeme,cez rast, postupné  spracovanie rôznymi profesiami, až do rúk šikovného pekára. Deti MŠ interaktívne vstupovali do deja predstavenia.

          • Oznam pre rodicov

          • Oznam pre žiakov i rodičov k záverečnému hodnoteniu

            Na základe vyjadrenia členov pedagogickej rady, po dohode s MZ riaditeľka školy Mgr. Anna Tkačiková rozhodla, že v druhom polroku školského roka 2019/2020 sa pri záverečnom hodnotení žiakov bude postupovať nasledovne:

            Žiaci nultého a prvého ročníka budú mať na vysvedčení uvedené slovné hodnotenie.

            Žiaci 2. –5.ročníka nebudú klasifikovaní v žiadnom predmete. Na vysvedčení budú mať uvedené slovo absolvoval (a) / neabsolvoval (a)

            Zdôvodnenie: Vzáujme zachovania objektivity zodpovedného prístupu k plneniu úloh zadávaných žiakom počas prerušenia vyučovania v škole sa členovia pedagogickej rady uzniesli, že zo všetkých predmetov budú mať žiaci 2. –5. ročníka ZŠ na vysvedčení uvedené slovo absolvoval/absolvovala

            Pedagogická rada vyzýva žiakov i rodičov k dobrej spolupráci a k zodpovednému prístupu k plneniu úloh počas mimoriadnej situácie vzhľadom k tomu, aby prípadným neplnením úloh zo strany žiakov nemusela pristúpiť k možnému preskúšaniu žiakov prostredníctvom komisionálnych skúšok.

          • PRE UČITEĽOV!!!

          •  

            Ahojte

            Nakoľko nevieme kedy budeme všetci spolu, tak je potrebné stále pracovať aj naďalej a aby sme všetci vedeli čo a ako tak si musíme všetci nainštalovať program ZOOM. (na iných školách to tiež postupne zavádzajú pre učiteľov/žiakov). Pomocou tohto programu chce p. riaditeľka robiť pracovné porady. Ak by niekto niečo nevedel píšte volajte mi.

            Je to program ktorý slúži na hromadné videokonferencie (max 40 ľudí). Program nájdete na tomto linku:

            https://zoom.us/download (tu stlačte prvý download)

            Prípadne som už skúšal a je možné ho nainštalovať aj na telefón cez Obchod play (Android) alebo Apple apps (iOs). Je tam potrebné sa len prihlásiť. Najlepšie použiť svoj google mail, ide to najrýchlejšie. Každý z Vás ma smartfón a myslím že viete ako sa tam inštalujú programy/hry.

            Keď to budete mať tak Vás poprosím mail aby ste mi poslali na ktorý ste sa prihlásili aby som Vám mohol posielať pozvánky na videohovory.

            Ďakujem

            Vavro

          • Oznam - úlohy

          • Milí naši žiaci.

            V prvom rade Vás všetkých pozdravujeme a prajeme hlavne zdravie. Veľa úloh Vám nedávame, ale aby ste pracovali, nájdete úlohy každý deň na našej fb stránke. 

            Vieme, že ste rovnako zmätení ako my, dospelí. Veríme, že sa zdržiavate v kruhu svojej rodiny.

            Určite sami hľadáte zmysluplné využitie tohto času. Teraz sa máte možnosť ukázať doma, čo sa v škole učíte a hlavne porozprávať všetkým doma, čo sa učíme na Zvedavom Kolumbusovi, aby ste naplnili tému-  ,,Život v mojej rodine."

            Chceme Vás len ubezpečiť, že myslíme na Vás a veríme, že na učebnice ste nezabudli. Tešíme sa, že sa zasa po čase stretneme v našej škole.

            Vaša riaditeľka školy a všetci pedagogickí zamestnanci školy.

          • Zápis do základnej školy

          • Zápis do 1. ročníka ZŠ pre šk. rok 2020/2021

            Riaditeľka Základnej školy s materskou školou Jurské, Mgr.Anna Tkačiková, 

                      oznamuje, že zápis žiakov do 1. ročníka základnej školy pre školský rok 2020/2021 sa uskutoční

                                    21.-22. apríla 2020 v čase od 9.00 hod. do 12.00 hod. v budove ZŠ Jurské

            Zápis sa uskutoční bez prítomnosti dieťaťa, bližšie informácie budú vo vitríne ZŠ, MŠ, aj na Obecnom úrade.

            Podmienky zápisu upravuje § 19 a 20 Zákona NR SR č.245/2008 Z.z. o výchove a vzdelávaní ( školský zákon) a § 10 vyhlášky MŠ SR č.320/2008 Z.z. o základnej škole.

          • Prerušené vyučovanie

          • Dôležitý oznam!

            Z dôvodu ochrany a prevencie pred šírením ochorenia COVID-19 (koronavírus) ÚVZ SR rozhodol o zákaze prevádzky škôl, MŠVVaŠ SR o prerušení vyučovania na školách a školských zariadeniach od 30. marca 2020 do odvolania.

            Základná škola s materskou školou Jurské má prerušené vyučovanie do odvolania.

            Týmto zároveň prosíme rodičov, aby rešpektovali a dodržiavali pokyny nadriadených orgánov, kontrolovali pobyt svojich detí počas karantény, aby sa hromadne nezdružovali a preventívne trávili čas doma.

          • Karneval

          • Tak už aj my sme sa dočkali vytúženého ,,KARNEVALU" . Dnešný deň sa niesol v detskej radosti a smiechu. A nielen deti, ale aj učitelia sa na chvíľu vrátili do detských čias.